🎄 KERST TIP: Wees op tijd voor de drukte! Maak en bestel je kerst cadeaus vóór 13 december.
Snelle verzending  |  Makkelijk zelf personaliseren  |  100% kwaliteit

Editor handleiding

Nieuw bij Print voor jou? Lees hier de complete handleiding van onze online-editor. De editor is zeer eenvoudig te gebruiken en de meeste opties spreken voor zich. Wil je toch graag écht alles over onze online-editor weten, lees hier de uitgebreide editor handleiding. Om je mooiste gepersonaliseerde cadeaus en wanddecoratie te ontwerpen.Hoe werkt het bestellen bij Print voor jou?

Maak de mooiste gepersonaliseerde producten met onze handige online-editor. Hieronder lees je hoe je dit zelf kan doen.

Tip: Maak vooraf een account aan, dan kun je jouw mooie ontwerp gemakkelijk tussendoor opslaan, Daarnaast is het account ook nodig zodat het ontwerp wordt bewaard voor het drukken, voor eventuele nabestellingen, of bij eventuele vragen over de bezorging of bestelling. Daarnaast kun je jouw bestellingen gemakkelijk terugvinden.

 1. Stap 1: Kies je favoriete product Wat ga je maken? Een foto cadeau of mooie wanddecoratie, bekijk de collectie en selecteer je favoriete product. Lees de informatie over de verschillende opties en formaten. Zodra je weet wat voor mooi product je wil maken, kun je aan de slag.
 2. Stap 2: Ga aan de slag en open de editor Kies het formaat en klik je op de gele personaliseer button om te beginnen met het personaliseren van het product. Daarna wordt de online-editor geopend. Of open hier het product menu in de online-editor om een ander product te kiezen en zoek je gewenste product. Zodra je het product hebt gekozen en de editor wordt geopend kun je kiezen tussen twee opties:

  Print voor jou online editor

  Blanco project
  Kies "blanco project" om met een leeg ontwerp te beginnen. Met deze optie heb je een gehele lege pagina, die je geheel naar wens kan indelen en aanpassen. Het is ook mogelijk om een complete PDF te uploaden als je al een ontwerp klaar hebt staan. Heb je voor blanco gekozen, maar wil je toch even naar de thema's kijken, klik op de button 'thema's in de editor' en volg de onderstaande stappen.

  Ontwerpen bekijken
  Kies "ontwerpen bekijken" om een bestaand thema of template ontwerp te gebruiken.
 3. Stap 3: Upload je foto's Nu krijg je de keuze of je het ontwerp handmatig of automatisch wilt vullen. Je kan de volgende afbeelding formaten uploaden: JPG, PNG, PDF (opmaak) of HEIC voor de iPhone en iPad.
  Print voor jou foto's toevoegen

  Handmatig vullen
  Kies "handmatig vullen" om je foto's een voor een handmatig op zijn plek te zetten. Bij deze optie kun je precies de plek bepalen waar de foto komt en moet je deze zelf uitlijnen. Klik op een voorbeeld afbeelding en kies de optie wisselen om de foto te vervangen.

  Vul automatisch
  Kies "vul automatisch" om je foto direct in het ontwerp te laten plaatsen. Op deze manier heb je in een handomdraai je fotoproduct gemaakt, de foto's worden automatisch toegevoegd en uitgelijnd.

  Foto's uploaden vanaf elk apparaat
  Je kan de foto's op vele manieren eenvoudig uploaden vanaf elk apparaat via Facebook, Instagram, Google Drive of via een QR code.

  Foto's selecteren en uploaden
  Selecteer alle foto's die je op het product wil zetten in een keer, daarna worden alle foto's een voor een geüpload naar de online-editor.
  Afhankelijk van het aantal foto's, de bestandsgrootte van de foto's en de internet verbinding kan dit een aantal secondes tot maximaal een aantal minuten duren. Je kan na je eerdere upload nog meer foto's toevoegen.

  Foto volgorde aanpassen
  Zodra al jouw foto's geüpload zijn, kun je de foto's slepen en de volgorde aanpassen. Ze worden op volgorde van links naar rechts, in het ontwerp geplaatst.

  Nu automatisch vullen
  Als je tevreden bent met de volgorde klik je op de button "Nu vullen". Het product wordt nu automatisch, op volgorde, met al je foto's gevuld.
 4. Stap 4: Personaliseer jouw product Nu kun je het ontwerp nog mooier maken en personaliseren met leuke teksten, afbeeldingen, kleuren en decoraties.

  Algemene handige opties
  Helemaal onderin kun je eventuele wijzigingen ongedaan maken of uitlijn opties kiezen.
  Wil je de volgorde van elementen wijzigen, klik erop en rechts boven zie je de button "lagen" daarmee kun je de volgorde van het element veranderen en deze naar voren of naar achteren verplaatsen.

  Extra pagina's toevoegen
  Bij sommige producten kun je meerdere pagina's toevoegen zoals bijvoorbeeld fotoboeken, foto afdrukken en losse foto's. Klik in dit geval op een bestaande pagina om de lay-out ervan te kopiëren. Of klik op het plus icoontje om een lege pagina toe te voegen. Je kan de losse pagina's ook verslepen om de volgorde aan te passen.

  Witranden en snijranden
  De snijranden zijn de stippellijnen die je in de editor ziet. Daar wordt het afgesneden. Alles buiten de stippellijn kan er mogelijk dus vanaf gesneden worden. Zorg ervoor dat belangrijke dingen zoals teksten dus goed binnen de stippellijnen staan.

  Als je een foto binnen de stippellijnen zet, dan komt daaromheen een witrand. Als je geen witrand wil zien, dan trek je de foto over de stippellijnen heen. Dan weet je zeker dat er niet plots een wit kader omheen zit. Hou wel rekening met de snijranden, dat er niet een belangrijk detail van de foto wordt afgesneden.

  Basis onderdelen
  Aan de linkerkant in de editor vind je de basis onderdelen terug. Hier kun je onder andere:
  - Foto's toevoegen
  - Teksten toevoegen
  - Decoraties toevoegen
  - Indeling kiezen (aantal foto's)
  - Achtergrond toevoegen

  In de bovenkant van de editor verschijnen de extra opties die horen bij het basis onderdeel dat je selecteert.

  Foto's toevoegen of aanpassen
  Klik in het linker menu op "foto" om nog een foto toe te voegen.
  Heb je al genoeg foto's in het ontwerp staan dan kun je deze gaan bewerken.

  Als klaar bent met het toevoegen van een of meerdere foto's kun je deze bewerken. Klik op een foto om deze te selecteren. Boven in de editor verschijnen er nu veel leuke opties om de geselecteerde foto te bewerken.
  - Geef je foto leuke kleur effecten of kies een van de 9 filters.
  - Geef de foto transparantie.
  - Zet de foto in een van de 20 vormen zoals een hartje.
  - Geef de foto een van de vele fotolijst effecten.
  - Voeg een schaduw toe achter de foto.
  - Geef de foto een gekleurde rand.

  Al deze mooie foto-effecten en opties kun je eenvoudig met elkaar combineren. Zo maak je een echt uniek foto product in een handomdraai.

  Foto's draaien of bijsnijden
  Je kan alle foto vlakken roteren, maar ook de foto binnenin draaien door op "rechtzetten" te klikken, daar kun je met de schuifbalk kiezen hoe je de foto wil draaien. Het is ook mogelijk om de foto bij te snijden. Dit kun je doen door de plus of min te klikken, maar ook met behulp van een selectiekader om deze handmatig aan te passen.

  Teksten toevoegen of aanpassen
  Kies in het linker menu "tekst" en klik op "Tekst toevoegen". Er wordt nu een nieuw tekstvak toegevoegd. Tik een tekst in het nieuwe vlak of kopieer en plak tekst uit een document.

  Je kan deze tekst nu verschuiven en bovenin de tekst naar wens aanpassen zoals het lettertype, de tekst grootte, regelhoogte, kleur en uitlijning. Het is ook mogelijk om een schaduw achter de tekst te zetten zodat deze beter leesbaar is.

  Decoraties toevoegen en aanpassen
  Het is ook mogelijk om vele leuke versieringen en decoraties aan je ontwerp toe te voegen.
  Klik in het linker menu op "decoraties". Hier kun je tussen drie opties kiezen, clipart, vormen en QR code.

  Clipart
  Hier vind je vele leuke versieringen, illustraties en andere mooie elementen om in je ontwerp te gebruiken. De afbeeldingen zijn in handige categorieën verdeeld, leuke illustraties voor ieder moment. Als je een eigen illustratie wil toevoegen, kies dan voor foto en upload op die manier jouw eigen illustraties of versiering.

  Vormen
  Er zijn ook vele vormen beschikbaar. Daarnaast kun je de vormen ook helemaal aanpassen in de hoogte of breedte. Maak van een vierkant een lange lijn, van een cirkel een ovaal. Je kan de vormen allemaal vergroten, verkleinen, verplaatsen en de kleur bepalen.

  QR code
  Een hele leuke optie als je zelf een QR code wil toevoegen die mensen kunnen scannen met een telefoon. Voeg je eigen webadres, e-mailadres, telefoonnummer, of een bericht toe en klik op de button QR code toevoegen. Op dat moment wordt er een afbeelding van jouw unieke QR code toegevoegd. Dubbelcheck dat deze klopt en scan hem met je eigen telefoon. Het is ook een leuk idee om een geheim bericht in de QR code te zetten, voor de puzzelaars onder ons.

  Indeling kiezen
  Als je vele foto's op je product wil zetten, kun je bij de optie "indeling kiezen". Daarna kies je een van de menu opties, bijvoorbeeld 2, 4, 6 of meer foto's en daarna kies je de gewenste pagina-indeling. Klik op de indeling en alle foto vlakken worden automatisch mooi uitgelijnd in de gekozen indeling. Mocht je toch een andere indeling willen kiezen, dan kun je deze weggooien, of linksonder kiezen voor "ongedaan maken".

  Achtergrond toevoegen en aanpassen
  Klik in het linker menu op "achtergrond". Hier kun je de achtergrond een kleur geven via het palet, een standaard kleur kiezen of een al gebruikte kleur uit het ontwerp kiezen. Het is ook mogelijk om een eigen foto als achtergrond gebruiken.

 5. Stap 5: Kwaliteit controle De editor heeft een handige automatische kwaliteitscontrole. De online-editor beoordeelt iedere individuele foto op basis van de resolutie. Als je een foto aanklikt zie je links boven een van de volgende vier statussen. Daarnaast kun je op de informatie knop klikken voor de daadwerkelijke resolutie.

  Print voor jou editor kwaliteit meldingen

  Slechte resolutie - Deze foto moet je kleiner maken of vervangen, de foto is van te slechte kwaliteit om te laten drukken.
  Matige resolutie - Deze moet je ook aanpassen of vervangen om teleurstelling te voorkomen. Deze zijn meestal ook onder het verwachtingspatroon.
  Goede resolutie - De foto wordt scherp afgedrukt, maar heeft nog niet de optimale kwaliteit.
  Uitstekende resolutie ✓ - Deze is perfect en is de kwaliteit die we altijd aanraden!

  Als de editor een waarschuwing geeft zoals slecht of matig is de foto helaas niet geschikt om op het gekozen formaat te printen.

  Er zijn dan 4 opties om deze melding op te lossen:
  Optie 1. Maak de foto kleiner op het product tot de melding groen wordt.
  Optie 2. Kies een andere foto met een betere en hogere resolutie.
  Optie 3. Kies indien mogelijk een kleiner product formaat.
  Optie 4. Wil je per se de foto gebruiken? Dan zou je optioneel een foto vergroter (image enhancer) kunnen gebruiken om te kijken of de foto groter gemaakt kan worden. Let hier wel goed op de scherpte en het aantal DPI! Het is bij te kleine afbeeldingen niet geadviseerd deze enorm op te blazen. Beoordeel daarom altijd of de nieuwe foto echt goed genoeg is, door bijvoorbeeld goed in te zoomen.
  De kwaliteit van de foto die je zelf upload, valt altijd onder eigen verantwoordelijkheid.
 6. Stap 6: Uploaden en bestellen van je gepersonaliseerde product Zodra je klaar bent met het ontwerpen van jouw mooie product, klik je bovenin op de button 'bestellen'.

  Nu begint de online-editor met de automatische pagina controle.
  Deze bekijkt de foto kwaliteit en of er nog eventuele lege pagina's zijn.

  Afdrukkwaliteit meldingen - Bewerk de pagina's die een foto hebben met een slechte of matige kwaliteit en volg de informatie van stap 5 over de kwaliteit.

  Lege pagina meldingen - Kijk of het klopt dat de pagina leeg blijft. Als je hier nog iets wil toevoegen, klik op bewerken.

  Als je alles goed hebt gecontroleerd, kun je op de "verder" knop klikken.

  Er verschijnt een pop-up als je nog niet bent ingelogd.
  Log hier in op je account. Als je nog geen account hebt, maak dan een nieuw account aan. Daarna wordt het ontwerp naar je eigen account geüpload. Als je al ingelogd bent, wordt de upload automatisch gestart.

  De upload is gestart
  Meestal is de upload na een aantal seconden klaar soms duurt het een aantal minuten, dit is van een aantal dingen afhankelijk.
  Het aantal foto's en de bestandsgrootte hiervan, het aantal pagina's van het product en de snelheid van je internetverbinding.

  Zodra de upload klaar is, word je automatisch doorgestuurd naar de pagina "Mijn Uploads".
 7. Stap 7: Afrekenen en verzending Als je ontwerp op de "Mijn uploads" pagina klaar staat kun je het ontwerp toevoegen aan de winkelwagen en eventuele extra opties kiezen. Voeg je bezorgadres toe, betaal en rond de bestelling af. Daarna gaan wij direct aan de slag met het drukken, wordt je product met de grootste zorg ingepakt en verzonden naar het gekozen adres.

  Nadat je de betaling hebt afgerond verschijnt het scherm 'Bedankt voor je bestelling!'.
  Na je bestelling wordt jouw product bijna direct in productie genomen en heb je het snel in huis!

naar boven